بسته اخبار علمی و فناوری؛
افزایش تولید گاز با تجهیزات بومی در یک مجتمع گازی ساخت کاتالیست در تراز جهانی
شاه بلاگ: تولید کاتالیست هایی باکیفیت جهانی، آبزی پروری مدرن با سیستم نوین، داخلی سازی تجهیزات پالایشگاهی با همکاری دانش بنیانها و ساخت شهربازی هوشمند برخی اخبار مهم فناوری در هفته اخیر بودند.
به گزارش شاه بلاگ به نقل از مهر، در هفته جاری دستاوردهای پژوهشگران ایرانی و محصولات دانش بنیان گوناگونی معرفی و اخبار آن در خبرگزاری مهر و رسانه های مرجع علم و فناوری منتشر گردید. خبرگزاری مهر پایان هر هفته در بسته ای تحت عنوان «بسته اخبار علمی و فناوری» مروری بر مهم ترین اخبار و رویدادهای این حوزه و همینطور دستاوردها و محصولات دانش بنیان ایرانی دارد.
ایران صاحب پارک ملی هوش مصنوعی می شود
یکی از مهم ترین اخبار در هفته اخیر، راه اندازی پارک ملی هوش مصنوعی در اراضی عباس آباد تهران بود که خبر آنرا مجتبی علیزاده دستیار معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان رییس جمهور اعلام نمود. هدف از این پروژه که مقرر است تا دو سال آینده به بهره برداری کامل برسد، نمایش ابعاد فناورانه آینده ایران و ارائه خدمات هوشمند ملموس به مردم است.
دستیار معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان رییس جمهور در رابطه با این پروژه توضیح داد و اظهار داشت: خدمات این پارک شامل حوزه های مختلفی مثل اینترنت اشیا (IoT) و نسخه های دموی سکوی ملی هوش مصنوعی ایران است.
وی ضمن اشاره به این که بخشی از زیرساخت های پردازشی هوش مصنوعی در این پارک مستقر خواهد شد، اظهار داشت: ما در کشور حوضچه های پردازشی داریم و یکی از هاب های فناوری پردازشی سریع و امکانات متنوعی در این پارک قرار خواهد گرفت.
علیزاده ضمن اشاره به همکاریهای درحال انجام با دستگاه ها، شرکت ها و بنگاه های بزرگ جهت راه اندازی این پارک اظهار داشت: اضافه شدن پارک ملی هوش مصنوعی به اراضی عباس آباد، تصویری از آینده ایران و تهران بعنوان پایتخت کشور را به مردم نشان داده است. این پروژه نه تنها به بافت تاریخی و گردشگری عباس آباد اضافه می شود، بلکه به تاریخ معاصر ما نیز ارزش خواهد بخشید.
تولید محصولات بندآورنده خونریزی نانویی
یک شرکت دانش بنیان با تولید محصولات بندآورنده خونریزی، گام بزرگی در مدیریت خونریزی های شدید و غیرقابل کنترل برداشته است. این محصولات که تحت برندهای “کیتوهم”، “کیتوسل”، “هموگاز” و “بون هم” عرضه می شوند، برای بند آوردن سریع خونریزی های شریانی، وریدی و مویرگی در شرایط مختلف همچون تروما، جراحی، دندانپزشکی و خونریزی های بینی طراحی شده اند.
این محصولات حتی در بیماران با مشکلات انعقادی مانند هموفیلی نیز قابل استفاده هستند و فاقد هرگونه سمیت سلولی، حساسیت و تحریک پذیری می باشند. مطالعات بالینی اثربخشی این محصولات را مطابق با استانداردهای جهانی تأیید کرده اند.
تولید کاتالیست هایی باکیفیت جهانی و خودکفایی در صنعت نفت و پتروشیمی
یکی دیگر از اخباری که در هفته گذشته اعلام شد، در رابطه با چند شرکت دانش بنیان ایرانی بود که کاتالیست های پایه آلومینا باکیفیت جهانی را تولید و به صنایع نفت و پتروشیمی عرضه می کنند. با عنایت به تحریم ها و محدودیت های واردات، تولید کاتالیست های پایه آلومینا در ایران به یک کالای راهبردی تبدیل گشته است. بعنوان مثال، پتروشیمی آبادان که پیشتر با مشکل تامین کاتالیست مواجه بود، با استفاده از کاتالیست های تولیدی شرکت نانوپارس اسپادانا، نه تنها کیفیت محصولات خویش را بهبود بخشید، بلکه وابستگی به واردات را نیز کم کرد. این همکاری منجر به صرفه جویی ارزی قابل توجهی شده است.
این کاتالیست ها که با استفاده از فناوری نانو و ساختارهای متخلخل تولید می شوند، عملکرد بهتری در فرآیندهای شیمیایی مانند گوگردزدایی، ایزومریزاسیون و تولید بنزین دارند.
آبزی پروری مدرن با سیستم نوین اکسیژن دهی غشایی به آب
از اخبار مهم دیگر دانش بنیان ها در هفته جاری این بود که یک شرکت دانش بنیان با تاکید بر توان متخصصان جوان و دانش آموخته گان دانشگاه های برتر خارجی و داخلی، موفق به ساخت و بومی سازی فناوری روز دنیا در زمینه گاززدایی-گازدهی غشایی آب و پساب با برند Liqui-Mem شده است. این دستگاه فرایند گازدهی را در صنایعی چون پرورش ماهی، گلخانه و… با مزایای بسیاری نسبت به روش های متداول انجام می دهد.
مزیت های استفاده از این دستگاه عبارت است از ازدیاد برداشت از مزاع پرورش ماهی و میگو، امکان افزایش حوضچه ها با منابع آبی ثابت، امکان دستیابی به اکسیژن محلول های بالا و ایده ال، مانتیورینگ آنلاین غلظت اکسیژن در آب، اکسیژن دهی به آب بدون ایجاد حباب، ایجاد سطح تماس بسیار زیاد در حجم کم و شار انتقال گاز بالا، طراحی ماژولار و قابلیت افزایش یا کاهش ظرفیت بعد از نصب و سیستم تمام استیل با بهترین قطعات وتجهیزات.
این فناوری پیشرفته سبب رشد و تحول در صنعت پرورش ماهی کشور برای انواع ماهی همچون ماهی قزل، خاویار و ماهی های گرمایی ومیگو می شود. استفاده از این سیستم امکان توسعه مزرعه بدون احتیاج به منابع آبی جدید ودر نتیجه افزایش حاشیه سود را فراهم می آورد.
تولید محصولات نانویی برای تمیز نگه داشتن خودرو و نمای ساختمان
تولید ۵ محصول نانویی برای حفاظت از خودرو و ساختمان، خبر دیگر دانش بنیانی در هفته اخیر بود. این محصولات با هدف تمیز نگه داشتن خودرو و نمای ساختمان ساخته شده و به افزایش استقامت سازه ها و قطعات خودرو کمک می نماید. کارواش خودرو حاوی نانوذرات، براق کننده و پاک کننده چرخ و داشبورد خودرو، موتورشوی خودرو، ملات پایه سیمانی آب گریز حاوی نانوذرات، پوشش فوق آب گریز پایه پلی یورتان حاوی نانوذرات از محصولات این شرکت به حساب می آید.
یک محصول دانش بنیان، حس شنوایی را به افراد کاملا ناشنوا بازمی گرداند
در خبر دیگری که در هفته جاری انتشار یافت، اعلام گردید که یک محصول دانش بنیان توانسته حس شنوایی را به افراد کاملا ناشنوا بازگرداند. سمیرا کوشکستانی، مدیرعامل این شرکت دانش بنیان در رابطه با این محصول توضیح داد و اظهار داشت: بومیسازی فناوری کاشت حلزون شنوایی و ثبت اختراع بین المللی US patent)) دستگاههای تحریک الکتریکی و صوتی، منطبق با استانداردهای بین المللی طراحی، تولید و روانه بازار نماییم. کل پروژه سیستم کاشت حلزونی برای نخستین بار در کشور انجام گرفته است و به تبع این ریزتراشه نیز با مشخصه های مخصوص به خود هم برای نخستین بار در کشور طراحی و ساخته شده اند.
وی اضافه کرد: طراحی ریزتراشه تحریک کننده الکتریکی بهبودیافته برای بخش داخلی سیستم کاشت حلزونی از محصولات دانش بنیان این شرکت است. این ریزتراشه ها در واقع بخشی از یک محصول بزرگ تر تحت عنوان سیستم کاشت حلزونی هستند که البته بشکل مستقل هم قابلیت ارائه برای کاربری های تحریک الکتریکی را دارد.
این فعال فناور با بیان اینکه هم اکنون سیستم کاشت حلزونی، تنها ابزاری است که می تواند با استفاده از جریان های الکتریکی و تحریک مستقیم عصب شنوایی، حس شنوایی را به افراد کاملا ناشنوا بازگرداند، اظهار داشت: کاشت حلزون بعنوان موفق ترین نمونه پروتز عصبی، موجب ایجاد حس شنوایی در بیشتر از ۱ میلیون نفر تا سال ۲۰۲۲ در سراسر دنیا شده که بخش قابل توجهی از این افراد هم اینک قادر به مکالمه در سطح طبیعی هستند.
داخلی سازی تجهیزات پالایشگاهی با همکاری ۱۲۰ شرکت دانش بنیان
همچنین برپایه اعلام مدیر بازرگانی مجتمع گاز پارس جنوبی، داخلی سازی تجهیزات پالایشگاهی با همکاری ۱۲۰ شرکت دانش بنیان، منجر به افزایش تولید گاز به میزان ۷۳ درصد در مجتمع گاز پارس جنوبی شده است. سعید حیدری با بیان این که بیشتر از ۹۵ درصد قطعات و تجهیزات مورد نیاز پالایشگاه های پارس جنوبی داخلی سازی شده، ابراز کرد: امیدواریم با ادامه همکاری نزدیک با سازندگان داخلی، این میزان تا آخر سال به ۱۰۰ درصد برسد.
مدیر بازرگانی مجتمع گاز پارس جنوبی، خاطرنشان کرد: استفاده از توان و ظرفیت شرکت ها و سازندگان ایرانی در پشتیبانی از تولید مستمر و پایدار با استقبال این مجموعه بزرگ گازی کشور و خاورمیانه صورت می گیرد که این مهم در انجام عملیات تعمیرات اساسی امسال نقش بسیار مهمی داشته و توانسته است کیفیت تعمیرات اساسی در پالایشگاه های سیزده گانه را افزایش دهد تا امروز شاهد تولید ۷۳ درصدی گاز در این مجتمع گازی کشور باشیم.
به گفته مدیر بازرگانی مجتمع گاز پارس جنوبی، با عنایت به اقدام های انجام شده در قسمت تجهیزات دوار، دانش فنی توربواکسپندرها و کلدباکس ها که فناوری آن در اختیار ۴ تا ۵ شرکت از کشورهای ژاپن، آمریکا، چین و چند کشور اروپایی بود، در این مجتمع به شکل کامل بومی سازی شده است.
دانش بنیان ها برای نخستین بار در کشور «شهربازی هوشمند» ساختند
یک شرکت دانش بنیان برای نخستین بار یک شهربازی رباتیکی تعاملی را با عنوان روبوکیدز ساخته است که این شهربازی با استفاده از هوش مصنوعی سبک جدیدی را در تفریح و آموزش کودکان به وجود آورده است.
صفری کارشناس ارشد بازرگانی این شرکت دانش بنیان در اینباره توضیح داد و اظهار داشت: بیشتر شهربازی ها صرفا جنبه تفریحی توجه دارند. اما شهربازی روبوکیدز همواره کوشیده تا ابعاد علوم شناختی را نیز مورد توجه قرار دهد، تا کودکان بتوانند استعدادهای خویش را پیدا کرده و رشد دهند. تلاش شرکت ما بر آموزش محور بودن شهربازی روبوکیدز بوده است. در واقع هر یک از بازیها به نحوی طراحی شده اند که علاوه بر آموزش نکات علمی به کودکان، هوش هیجانی آنها را نیز گسترش دهند. از آنجائیکه خیلی از بازیها باید به شکل گروهی و با سایر کودکان صورت گیرد در نتیجه کودکان کارگروهی و همکاری با یکدیگر به خوبی می آموزند.
صادرات دستگاه «نانوپوشش فوق سخت» ایرانی به بازار آسیای شرقی و ترکیه
شرکت دانش بنیان دیگری دستگاههای پیشرفته لایه نشانی پوشش های فوق سخت به روش PVD را تولید و به بازار عرضه نموده و درحال مذاکره برای صادرات این محصول به بازار آسیای شرقی و ترکیه است. دستگاههای تولیدی شرکت نانوپوشش جم با استفاده از تکنولوژی های جدید، قابلیت هایی در کلاس جهانی دارند که آنها را قابل رقابت با نمونه های خارجی می کند که از میان آنها میتوان به قیمت رقابتی ۵۰ تا ۷۰ درصد ارزان تر از نمونه های اروپایی، تنوع پوشش دهی و اجرای همزمان پوشش های نانولایه با ترکیبات مختلف، سرعت لایه نشانی بسیار بالا و ارائه خدمات بعد از فروش باکیفیت بالا نسبت به خدمات رقبای اروپایی در داخل کشور اشاره نمود.
این محصولات، در صنعت خودرو، با پوشش دهی قطعاتی نظیر گیربکس، موجب طول عمر و افزایش سرعت خط تولید این قطعات شده است. همچنین، در کمپرسورهای گازی، استفاده از نانوپوشش ها موجب افزایش طول عمر قطعات و مقاومت آنها در مقابل خوردگی و سایش شده است. پوشش های نانوساختار در ارتقا کیفیت ابزارهای پزشکی و دندان پزشکی موثر بوده و مقاومت آنها را در مقابل سایش و خوردگی افزایش داده و طول عمر آنها را به صورت قابل ملاحظه ای بهبود بخشیده است. این شرکت دانش بنیان درحال مذاکره با چند کشور دیگر برای توسعه صادرات با هدف حضور در بازارهای آسیای شرقی و ترکیه است.
کلینیک صنعت در دانشگاه امیرکبیر افتتاح شد/ورود دانشگاه به تولید محصولات جدی پتروشیمی
یکی از مهم ترین رویدادهای علمی و فناوری در هفته جاری، افتتاح کلینیک صنعت در دانشگاه امیرکبیر بود. رییس دانشگاه امیرکبیر از ورود این دانشگاه برای تولید محصولات جدید پتروشیمی در این کلینیک اطلاع داد و اظهار داشت: امیدواریم راه اندازی کلینیک صنعت در دانشکده مهندسی شیمی، بتواند شروع جدیدی برای همکاریهای بین دانشگاه و صنعت باشد تا در آینده بتوانیم در چارچوب این همکاری ها تلاشی که در گذشته صورت گرفته و زمینه ای که برای تولید متانول بوجود آمده است را با یک سری مطالعات تکمیلی و جدید برای روند محصولات جدید دنبال نماییم و نزدیکی بین صنعت پتروشیمی و دانشگاه بتواند الگویی نمونه برای توسعه فعالیتهای صنعتی مطرح شود.
منبع: شاه بلاگ
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب