حذف ذرات معلق و رفع کدورت آب با ماده ایران ساخت

حذف ذرات معلق و رفع کدورت آب با ماده ایران ساخت شاه بلاگ: شاه بلاگ: یک شرکت دانش بنیان برای نخستین بار در کشور موفق به تولید پلی آلومینیوم کلراید شده که به عنوان منعقدکننده در پروسه تصفیه آب و فاضلاب برای حذف ذرات معلق و رفع کدورت آب به کار می رود.



به گزارش شاه بلاگ به نقل از معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری، حسین شویدی، مدیرعامل شرکت دانش بنیان توسعه انرژی مهرآراد، درباب کاربست این محصول اظهار داشت: پلی آلومیینوم کلراید یک ماده شیمیایی نسبتا جدید است که بصورت مایع و جامد در دو گرید زرد (high basicity) و سفید (low basicity) تولید می شود و به عنوان منعقدکننده در پروسه تصفیه آب و فاضلاب (صنعتی و شهری) برای حذف ذرات معلق و رفع کدورت آب، کاربرد گسترده ای دارد. این محصول جایگزین سایر منعقدکننده های قدیمی تر مانند سولفات آلومینیوم و کلرور فریک بوده که مزیت های رقابتی خیلی از جمله بازدهی بالاتر، کاهش مصرف مواد شیمیایی در پروسه تصفیه، کاهش حجم لجن تولیدی، عملکرد موثر در محدوده وسیع تری از pH و در نتیجه کاهش هزینه های واحد تصفیه خانه های کشور را دارد.
وی افزود: پلی آلومینیوم کلراید مایع، به عنوان محصول خروجی از راکتورهای تولید این ماده، به علت pH پایین و ماهیت خورنده آن، چالش های بسیاری در حمل و نگهداری دارد. این مساله نه فقط هزینه های حمل و نقل را بطور قابل توجهی افزایش می دهد، بلکه صادرات این محصول بصورت مایع را نیز به علت محدودیت های لجستیکی و ایمنی، در عمل نا ممکن می کند. باتوجه به این چالش ها و اهمیت دستیابی به بازارهای صادراتی، شرکت ما مبادرت به راه اندازی خط تولید پلی آلومینیوم کلراید به صورت پودری کرده است. این فناوری پیشرفته، برای نخستین بار در کشور توسط شرکت ما در مقیاس صنعتی به بهره بردای رسیده و به ما امکان داده است که محصولی باکیفیت بالا و در قالب پلی آلومینیوم کلراید جامد تولید نماییم. این موفقیت، ما را در جایگاهی قرار داده است که بتوانیم با اطمینان در بازارهای بین المللی رقابت نماییم و نیازهای مشتریان خارجی را به بهترین شکل ممکن برآورده نماییم.
این فعال فناور بر مزیت این محصول نسبت به نمونه های مشابه خارجی هم متمرکز شد و اظهار داشت: پلی آلومینیوم کلراید تولیدی شرکت ما، با بهره بردن از فناوری های پیشرفته و رعایت استانداردهای بین المللی، توانسته است به یک جایگزین قابل اعتماد و باکیفیت بطور مثال های خارجی تبدیل گردد. کیفیت محصول ما بطورکامل قابل رقابت با نمونه های خارجی است. ما از مواد اولیه مرغوب و تجهیزات مدرن در پروسه تولید استفاده می نماییم تا محصولی با کارآیی بالا و مطابق با نیازهای صنعتی ارائه دهیم. این محصول به علت مزایای متعدد، مورد استقبال خیلی از صنایع داخلی قرار گرفته است.
وی اضافه کرد: در وهله اول، قابلیت تولید گریدهای متفاوت محصول از نظر basicity است. مشخصه basicity از پارامترهای مهم عملکردی این محصول است و برای انواع مختلف آب های سطحی که به تصفیه خانه های آب کشور میرسد، مقدار بهینه Basicity ممکنست متفاوت باشد. در این واحد تولیدی امکان تولید گریدهای مختلف محصول با مقادیر مختلف از Basicity وجود دارد. بنابر این توانایی سفارشی سازی محصول برای هر تصفیه خانه به وجود آمده است. در حالی که محصولات وارداتی و مشابه خارجی قابلیت عرضه چنین امکانی را ندارند.
به گفته شویدی، مزیت دیگر، قابلیت ارائه مشاوره فنی و پشتیبانی از مصرف کننده است و با ارائه مشاوره و رفع مشکلات احتمالی، نیازهای مشتریان را به بهترین شکل برآورد می کند، مزیتی که بطور معمول در رابطه با محصولات خارجی وجود ندارد.
مدیرعامل شرکت دسترسی سهل و سریع به محصول را از دیگر مزایای این محصول دانست و اشاره کرد: مشتریان داخلی می توانند بدون نگرانی از تاخیر در واردات و مشکلات گمرکی و یا نوسانات ارزی، محصول مورد نیاز خودرا در کمترین زمان ممکن از ما دریافت نمایند.
وی افزود: دسترس قراردادن محصول مایع در بازار تولید منعقدکننده های کشورهم از دیگر مزایای این محصول است. باتوجه به مشکلات حمل و نقل از خارج کشور و هزینه بالای آن برای محصول پلی آلومینیم کلراید مایع و نیز زمان عمر کم محصول مایع، در عمل واردات این محصول به صورت پودری آن محدود می شد. در حالی که با راه اندازی این کارخانه، دسترسی مصرف کنندگان به محصول PAC مایع در گریدهای مختلف به آسانی فراهم گشته است. به ویژه این که بدلیل سهولت مصرف، خیلی از مصرف کنندگان ترجیح می دهند از شکل مایع محصول بهره گیرند.
شویدی درباب صرفه جویی ارزی پلی آلومیینوم کلراید اضافه کرد: بر طبق آمار رسمی گمرک جمهوری اسلامی ایران، طی ۱۰ سال گذشته، بطور متوسط سالیانه در حدود ۶.۰۰۰ تن پلی آلومینیوم کلراید به کشور وارد شده است. ارزش این میزان واردات در هرسال، بالاتر از دو میلیون و چهارصد هزار دلار برآورد می شود. در ضمن باتوجه به دردسترس بودن این محصول و تولید داخلی آن، و نیز توسعه تصفیه خانه های آب و فاضلاب شهری و صنعتی، پیش بینی می شود مصرف آن در سال های آتی سیر صعودی داشته باشد. چنانچه آمار واردات آن به کشور در سالهایی به ۱۰، ۰۰۰ تن نیز رسیده است.
به گفته وی، با راه اندازی و بهره برداری از کارخانه تولید پلی آلومینیوم کلراید، تمامی نیاز داخلی به این محصول بصورت کامل تامین خواهد شد. این اقدام، علاوه بر جلوگیری از خروج ارز برای واردات، وابستگی کشور به تامین کنندگان خارجی را بطور کامل برطرف کرده و تاثیر مثبتی بر اقتصاد ملی خواهد داشت.
این فعال فناور همین طور بر ظرفیت تولید این محصول هم متمرکز شد و اظهار داشت: بر طبق ظرفیت سنجی تایید شده توسط اداره صنایع استان خوزستان و پروانه بهره بردای صادره از سازمان منطقه ویژه اقتصادی پتروشیمی، کارخانه ما ظرفیت تولید ۲۷۶۰۰ تن در سال محصول مایع را دارد. همین طور باتوجه به ظرفیت تجهیز خشک کن نصب شده، قابلیت تبدیل تمام محصول مایع تولیدی به محصول جامد پودری نیز وجود دارد که در این صورت بالاتر از ۱۲۵۰۰ تن پودر پلی آلومینیوم کلراید تولید می شود. این ظرفیت تولید نه فقط نیاز داخلی کشور را بطور کامل برآورده می کند بلکه امکان صادرات به بازارهای بین المللی را نیز فراهم می سازد. هدف ما تامین پایدار محصول باکیفیت بالا برای صنایع مختلف داخلی و همین طور گسترش سهم صادراتی ایران در بازارهای جهانی است. این ظرفیت قابل توجه، ما را به یکی از بزرگترین تولیدکنندگان این ماده در منطقه تبدیل نموده است.
وی درباب میزان صادارت پلی آلومیینوم کلراید هم اشاره کرد: تا حالا اقداماتی در امتداد صادرات پلی آلومینیوم کلراید انجام شده، اما هنوز صادرات رسمی انجام نشده است. با این وجود، در نتیجه بازاریابی خارجی و کوشش های متمرکز، موفق به گرفتن تاییدیه کیفی محصول از مصرف کنندگان بالقوه در کشورهای مختلفی همچون عراق، ترکیه، روسیه، بلاروس، آذربایجان، ارمنستان، ترکمنستان، ازبکستان، امارات و افغانستان شده ایم.
مدیرعامل شرکت دانش بنیان توسعه انرژی مهرآراد در آخر اظهار داشت: با راه اندازی خط تولید پلی آلومینیوم کلراید در شرکت ما، تا حالا بالاتر از ۵۰ نفر بطور مستقیم مشغول بکار شده اند. این شامل نیروهای متخصص در عرصه های تولید، کنترل کیفیت، مهندسی فرایند، و پشتیبانی فنی است. علاوه بر این، فعالیت این کارخانه بطور غیرمستقیم نیز تأثیر قابل توجهی بر اشتغال زایی در بخش های مرتبط داشته است. همچون این تأثیرات می توان به ایجاد فرصت های شغلی در عرصه های حمل و نقل، تامین مواد اولیه، خدمات فنی و مهندسی، و تجاری اشاره نمود.


منبع:

1403/10/12
10:38:18
5.0 / 5
46
تگهای خبر: بین الملل , پیشرفت , توسعه , تولید
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۶ بعلاوه ۵
شاهبلاگ

شاه بلاگ

وبلاگ عمومی

shahblog.ir - حقوق سایت شاه بلاگ محفوظ است