میرزویان:
به نظر می آید باکو واقعا قصد ندارد با ارمنستان صلح کند
به گزارش شاه بلاگ، وزیر امور خارجه ارمنستان با گفتن این که نشانه های مکرر تنش در اظهارات و اقدامات جمهوری آذربایجان وجود دارد، ابراز نگرانی کرد که باکو از ادامه دادن روند صلح و نهائی کردن توافقی در این حوزه بپرهیزد.
به گزارش شاه بلاگ به نقل از ایسنا، «آرارات میرزویان» وزیر امور خارجه ارمنستان، در گفت و گویی با چند رسانه ترکیه ای ابراز نگرانی کرد که آذربایجان امکان دارد عمدا از برقراری صلح با ارمنستان بپرهیزد.
او اظهار داشت: گاهی انگار آذربایجان واقعاً نمی خواهد با ارمنستان صلح کند. چرا؟ نمی توانم با اطمینان بگویم، اما ما واقعاً نگرانیم که آنها نمی خواهند روند حل وفصل مسایل را به پایان برسانند، مذاکرات را نهائی یا پیمان صلحی امضا کنند.
وزیر امور خارجه ارمنستان همینطور به نشانه های مکرر تنش هم در اظهارات مقام های آذربایجانی و هم در تحولات میدانی اشاره نمود.
میرزویان اخطار داد: متاسفانه، این امکان دارد به تشدید بیشتر تنش ها منجر شود. برای نمونه، بخش قابل توجهی از شهروندان ارمنستان باور دارند که آذربایجان می خواهد بار دیگر حمله کند و کنترل قسمتهایی از قلمرو حاکمیتی ما را به دست بگیرد. زمانیکه بتوانیم نیات واقعی آذربایجان را درک نماییم، احیانا پاسخ خیلی از پرسش های باقیمانده را می یابیم.
او افزود: به نظر من، این مساله اصلی است — نه قانون اساسی، نه گروه مینسک، و نه هیچ جزئیات خاص دیگری. ما چندین ابتکار دیگر در زمینه اتصال منطقه ای، تایید متقابل و کنترل تسلیحات پیشنهاد داده ایم که پیشنهادهای ملموس و مستدلی بودند. اما هیچ پاسخ مثبتی دریافت نکرده ایم.
به قول میرزویان، این عدم تمایل نشان دهنده بی رغبتی گسترده تر آذربایجان برای نرمال سازی روابط است.
وزیر امور خارجه ارمنستان اظهار داشت: به نظر می آید آنها اصلا علاقه ای به نهائی کردن روند نرمال سازی ندارند. علاوه بر این، هر از گاهی شاهد نشانه های هشداردهنده ای از احتمال تشدید تنش ها نه فقط در سخنان، بلکه در عمل هم هستیم.
«الهام علی اف» رئیس جمهور جمهوری آذربایجان به تازگی در ۲۰ فروردین (۹ آوریل) در رابطه با روابط با ایروان اظهار داشت: نمی توانیم تصور نماییم که فورا با ارمنستان دوست شویم برای همین آماده هستیم تا گامهای کوچکی را در جهت اعتماد با ارمنستان برداریم.
وزرای امور خارجه جمهوری آذربایجان و ارمنستان اعلام نمودند که در ۱۳ مارس ۲۰۲۵ بر سر متن توافقنامه صلح به توافق رسیده اند.
با این وجود باکو تأکید می کند که برای امضای این توافق باید قانون اساسی ارمنستان تغییر کند و درخواست مشترک سازمان امنیت و همکاری اروپا برای پایان دادن به گروه مینسک صورت گیرد.
همینطور موضوع هایی مانند گشایش کریدور زنگزور، بازگشت آذربایجانی های که مجبور به کوچ الزامی شده بودند و پرداخت غرامت توسط ارمنستان برای جنایات دوران قبل در دستور کار قرار دارد. از طرفی همکاریهای نظامی ارمنستان با کشورهای اروپایی همچون با فرانسه و نوسازی تسلیحاتی ارتش آن هم در روابط دو کشور محل بحث است.
منبع: شاه بلاگ
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب