دستاورد دانش بنیان ها؛

بومی سازی فناوری تصفیه پساب پشم شویی

بومی سازی فناوری تصفیه پساب پشم شویی شاه بلاگ: یک شرکت دانش بنیان، فناوری تصفیه پساب پشم شویی و تولید محصولات با ارزش افزوده مانند لانولین را بومی سازی کرده است که منجر به کاهش وابستگی کشور به واردات و ایجاد اشتغال شده است.



به گزارش شاه بلاگ به نقل از معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری، کیانوش نمایان، مدیر عامل این شرکت دانش بنیان با اعلان اینکه این شرکت در حوزه بومی سازی فناوری تصفیه پساب پشم شویی و تولید محصولات با ارزش افزوده فعالیت می کند، اظهار داشت: این شرکت موفق به توسعه فرآیندی نوآورانه برای تصفیه پساب پشم شویی و استخراج مواد ارزشمندی مانند لانولین، اسید پروپانوئیک، اسید بوتانوئیک، آب تصفیه شده از پساب پشم شویی شده است. این دستاوردها منجر به کاهش وابستگی کشور به واردات، ایجاد ارزش افزوده بالا، ایجاد اشتغال، کاهش آلودگی محیط زیست و توسعه صادرات شده است.
وی تاکید کرد: با توجه به این که کارخانه های پشم شویی روزانه به طور متوسط ۱۲۰ هزار لیتر از آب های زیرزمینی برای شست و شوی پشم استفاده می نمایند، در مجموعه ما پساب پشم شویی بطورکامل تصفیه می شود و جهت استفاده مجدد در کارخانه به کار گرفته می شود.
نمایان اضافه کرد: محصولی که برای آن نشان دانش بنیان را گرفتن کرده ایم، «لانولین» است. از لانولین استخراج شده مجدداً در پروسه تصفیه، مشتق دیگری به نام «موم لانولین» می گیریم. لانولین در صنایع آرایشی بهداشتی، دارویی، نظامی، نفت، معادن و نساجی بسیار پرکاربرد است.
مدیرعامل این شرکت دانش بنیان درباب کاربرد لانولین، افزود: لانولین در صنایع غذایی برای لبنیاتی که غنی شده با D۳ باشند، مورد استفاده قرار می گیرد. در صنایع دارویی در چسب و نخ های بخیه، کرم های ترمیم کننده بافت بدن و شیاف به عنوان روان کننده به کار می آید. همچنین، در صنایع آرایشی بهداشتی به عنوان مواد اولیه پنکیک، مرطوب کننده دست و صورت، رژلب، بالم لب، لوسیون، شامپو و… به کار می رود. در صنایع نفت برای سکوهای نفتی در جزایر و آب ها به سبب پوسیدگی شدید از لانولین استفاده می نمایند.
وی افزود: ما هم لانولین آب گریز و هم لانولین آب دوست را از پساب پشم شویی استخراج می نماییم. این دو ماده در یک ماده به اسم لانولین خام قرار گرفتند.
به گفته مدیرعامل این شرکت دانش بنیان، دانش فنی استخراج و تصفیه لانولین تنها در اختیار ۶ کشور جهان شامل استرالیا، نیوزلند، هند، چین، آمریکا و اسپانیا بود که مجموعه ما به عنوان هفتمین مجموعه تولیدی به این دانش فنی دست یافته است.


منبع:

1403/07/25
09:18:16
5.0 / 5
18
تگهای خبر: توسعه , تولید , جهان , دانش
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۶ بعلاوه ۳
شاهبلاگ

شاه بلاگ

وبلاگ عمومی

shahblog.ir - حقوق سایت شاه بلاگ محفوظ است