تماس تلفنی وزیر خارجه لبنان با همتای قبرسی بعد از اخطار سید حسن نصرالله

تماس تلفنی وزیر خارجه لبنان با همتای قبرسی بعد از اخطار سید حسن نصرالله به گزارش شاه بلاگ، وزیر امور خارجه لبنان بعد از اخطار حزب الله به دولت قبرس درمورد باز کردن تاسیسات خود برای جنگ ضد لبنان، با همتای قبرسی اش تلفنی تماس گرفت.


به گزارش شاه بلاگ به نقل از ایسنا، عبدالله بو حبیب، وزیر امور خارجه لبنان در گفتگو با کنستانتینوس کومپوس، همتای قبرسی «اعتماد دائمی لبنان به نقش مثبت قبرس در پشتیبانی از ثبات در منطقه را مورد تاکید قرار داد.»
وزیر خارجه قبرس هم تصریح کرد: «محتوای بیانیه نیکوس کریستودولیدس، رئیس جمهور قبرس در روز چهارشنبه اینست که قبرس امیدوار است بخشی از چاره باشد نه بخشی از مشکل.»
طبق خبرگزاری ملی لبنان، وی تصریح کرد که قبرس به هیچ وجه قصد ندارد در جنگی که در منطقه در جریان است، وارد شود.
وزیر خارجه قبرس همینطور توضیح داد که تصمیم برای تعطیلی یک روزه سفارت قبرس به علل اداری در ارتباط با سیستم ویزا از قبل تعیین شده بود و از امروز (جمعه) طبق روال معمول کار خویش را از سر می گیرد.
وزرای ۲ کشور در انتها بر عمق روابط دوستانه ۲ کشور و اهمیت تقویت همکاریهای دوجانبه به نفع ۲ ملت تاکید نمودند.
این گفتگو در سایه اخطار سید حسن نصرالله، دبیرکل حزب الله در رابطه با گشودن فرودگاه ها و پایگاه های قبرس به روی اشغالگران برای هدف قرار دادن لبنان انجام شد.
سید حسن نصرالله این را رسما به مفهوم پیوستن این کشور به بخشی از جنگ بیان کرد.
از سوی دیگر، کنستانتینوس لیمپیوتیس، سخنگوی دولت قبرس به زبان های انگلیسی و یونانی در روز پنجشنبه اظهار داشت: «قبرس از حل و فصل اختلافات از راه راه های صلح آمیز و گفتگو همسو با مقررات بین المللی و منشور سازمان ملل متحد حمایت می کند.»
این مقام قبرس همینطور بار دیگر گفت در صورت وقوع رویارویی با لبنان از راه زیرساخت ها یا خاک خود درگیر جنگ نخواهد شد و هیچ اقدام تجاوزکارانه یا حمله ای ضد هیچ کشوری را تسهیل نکرده و نخواهد کرد."
وی ادامه داد: در مورد لبنان، روابط عالی دو کشور کاملا مشخص است.
سخنگوی دولت قبرس افزود که رئیس جمهور قبرس در سه ماه گذشته ۲ بار به لبنان سفر کرد و در آنجا هدایت عرضه بسته کمک مالی از اتحادیه اروپا به ارزش یک میلیارد یورو برای تقویت ثبات در لبنان را شروع کرد.
وی بار دیگر تصریح کرد که قبرس بخشی از مشکل نیست و تصریح کرد که «ردپای دیپلماتیک آن بخشی از چاره است.»
سخنگوی دولت قبرس پیش از این هم ضمن اشاره به این که روابط جمهوری قبرس با لبنان عالی است، تاکید کرده بود که کشورش در هیچ درگیری جنگی «دخیل نیست» و «شرکت نخواهد کرد.»
سخنگوی دولت قبرس اطلاعیه ای از رئیس جمهور این کشور در شبکه های اجتماعی به اشتراک گذاشت که در آن تصریح کرد «به هیچ کس اجازه انجام عملیات نظامی از راه قبرس داده نخواهد شد.» وی اشاره نمود همه مذاکرات با لبنان در سطح دیپلماتیک صورت خواهد گرفت.
در این خصوص کانال ۱۰ عبری گزارش داد که آنها در اثر تهدیدهای سید حسن نصرالله، در قبرس گرفتار وحشت شده اند. وی ادامه داد: رئیس جمهور قبرس نامه ای به رئیس جمهور لبنان نوشت تا مسائل را توضیح دهد و سپس در قبرس متوجه شدند که لبنان بدون رئیس جمهور است.
در همین زمینه، روزنامه انگلیسی «گاردین» نوشت: با وجود ابراز حمایت بی قید و شرط اتحادیه اروپا از قبرس، روز پنجشنبه مشخص شد که اخطار دبیرکل حزب الله زنگ خطر را در نیکوزیا به صدا درآورده است، جایی که مقامات اصرار داشتند بگویند این جزیره «یک ستون صلح» باقی مانده است.
این روزنامه افزود، تنش در نیکوزیا به مقامات دولتی محدود نمی گردد. دیپلمات های غربی مستقر در جنوب جزیره وحشت خویش را از شبح کشیده شدن قبرس به آشوب در منطقه در صورت وقوع یک جنگ تمام عیار ابراز کرده اند.
یکی از نمایندگان اتحادیه اروپا اظهار داشت: «حزب الله سابقه عمل به تهدیدات خویش را دارد.» وی ادامه داد: حزب الله می داند که قبرس ظرفیت نظامی برای پاسخگویی ندارد و از این نظر هدف آسانی است.
تحلیل گران سیاسی سخنان نصرالله را «بازدارندگی کلاسیک» توصیف کردند، اما آنها همینطور گفتند که این سخنان هشداری بود در رابطه با این که در صورت تشدید درگیری، وضعیت تا چه حد می تواند بد شود.
برخی گفتند که این احتمالا قبرس را وادار می کند که به علت روابط عالی با اشغالگران، از متحد خود بخواهد «پیش از حمله به حزب الله به صلح فرصت بدهد.»
پروفسور هوبرت فاستمن، استاد تاریخ و علوم سیاسی در دانشگاه نیکوزیا، اظهار داشت که قبرسی ها هیچگاه اجازه نمی دهند که از امکانات یا قلمرو آنها توسط رژیم صهیونیستی در یک رویارویی مسلحانه استفاده گردد چونکه می دانند که این امر به روابط آنها با همه کشورهای دیگر در این منطقه صدمه جدی می زند.
این در شرایطی است که برخی رسانه های عبری و غربی در مورد همدستی قبرس در تجاوز به غزه و همکاری آن با رژیم صهیونیستی مطالبی فاش کرده اند.
روزنامه عبری «یسرائیل هیوم» در مارس گذشته فاش کرد که رژیم صهیونیستی می خواهد ظرف ۶۰ روز یک بندر در قبرس را تکمیل کند تا در صورت هدف قرار دادن بندر حیفا توسط حزب الله، مسیر دیگری را برای آن باز کند.
ماه ها پیش هم وبگاه انگلیسی «کلسیفاید» (محرمانه) گزارش داد که دولت بریتانیا از افشای هرگونه اطلاعاتی در مورد این که آیا پایگاه خود در قبرس توسط ارتش اشغالگر برای تسهیل بمباران غزه استفاده می شود یا خیر، خودداری کرد.
این صحبت ها در مورد همدستی دولت انگلیس در جنایات جنگی بعد از آن صورت می گیرد که مقامات انگلیسی ناشناس فاش کردند که هواپیماهای اف-۳۵ رژیم صهیونیستی که غزه را بمباران می کردند، توانستند به پایگاه هوایی بزرگ بریتانیا در قبرس، نزدیک نوار غزه دسترسی داشته باشند.




منبع:

1403/04/01
12:43:08
5.0 / 5
286
تگهای خبر: بین الملل , تاریخ , جت , دانش
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۲ بعلاوه ۲
شاهبلاگ

شاه بلاگ

وبلاگ عمومی

shahblog.ir - حقوق سایت شاه بلاگ محفوظ است