وزیر اقتصاد اعلام كرد؛
افزایش تسهیلات اعطایی به دانش بنیان ها به 140 همت
به گزارش شاه بلاگ، وزیر اقتصاد اظهار داشت: میزان تسهیلات ارائه شده از طرف بانکها به شرکت های دانش بنیان، از کمتر 90 هزار میلیارد تومان به 140 هزار میلیارد تومان در سال 1401 افزایش پیدا کرد.
به گزارش شاه بلاگ به نقل از صندوق نوآوری و شکوفایی، رویداد «معرفی دستاوردهای شبکه بانکی در تامین مالی شرکت های دانش بنیان» با حضور وزیر اقتصاد و دارایی، معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان رییس جمهور، رییس صندوق نوآوری و شکوفایی، رییس مرکز بررسی های راهبردی ریاست جمهوری و تعدادی از مدیران شبکه بانکی کشور در محل صندوق نوآوری اجرا شد.
دکتر سیداحسان خاندوزی، وزیر امور اقتصاد و دارایی در این رویداد با اعلان اینکه سال قبل ۲ درصد از GDP کشور به حوزه دانش بنیان ها اختصاص داشت که عدد بالاتری نسبت به سال ۱۴۰۰ بود، اظهار داشت: این در حالیست که در سال ۱۴۰۰ حدود ۱.۶ درصد تولید ناخالص داخلی به شرکت های دانش بنیان اختصاص یافت.
موتور محرکه اقتصاد ایران باید شرکت های دانش بنیان باشند
وزیر اقتصاد اشاره کرد: باید وابستگی به منابع طبیعی به عنوان موتور محرکه شرکت های اقتصادی را به جایی برسانیم که موتور محرکه اقتصاد ایران، شرکت های دانش بنیان باشند.
خاندوزی با اعلان اینکه خیلی از شرکت های بزرگ اقتصاد ایران متکی به منابع طبیعی هستند، اظهار داشت: شرکت های بزرگ، شرکت هایی هستند که متکی به خلق ارزش افزوده ناشی از راندمان و کارایی و دانش و نوآوری اند؛ بدین سبب دسترنج مغزافزارها و کوشش های نخبگان علمی و صنعتی کشور ما باید مبنای کار شرکت های بزرگ اقتصادی باشد.
وی با اشاره به این که بانکها تلاش می کنند ریل کهنه سیاست های اعتباری کشور را به سمت مقصد جدید هدایت کنند، اضافه کرد: یکی از اتفاقات مبارک دراین زمینه این است که شبکه تامین تسهیلات و اعتبارات بانکی کشور در سال ۱۴۰۱ دو برابر سال ۱۴۰۰ ضمانت نامه برای شرکت های دانش بنیان صادر کرد و طی آن، ۵۶ هزار میلیارد تومان به بالای ۱۰۰ هزار میلیارد تومان در سال ۱۴۰۱ رسید. در عرصه تسهیلات نیز شاهد رشد نسبتاً قابل توجهی بودیم؛ بدین سان که میزان تسهیلات ارائه شده در این بخش، از کمتر ۹۰ هزار میلیارد تومان به ۱۴۰ هزار میلیارد تومان افزایش پیدا کرد. هرچند این میزان تسهیلات دهی، درخور تحسین است، ولی با هدف گیری ها فاصله معناداری دارد.
وزیر اقتصاد با ارائه پیشنهاد به مدیران عامل بانکها اظهار داشت: از مدیران عامل بانکهای تحت مدیریت دولت به شکل جدی می خواهم که اگر سقف بانک مرکزی مانع آنها نیست، قسمتی از تسهیلات تبصره ۱۸ قانون جهش تولید که باید به شرکت های دانش بنیان اختصاص پیدا کند را تا انتهای سال به این بخش اختصاص دهند.
خاندوزی با اعلان اینکه بانکها باید در حوزه ارائه تسهیلات به شرکت های دانش بنیان اطلاع رسانی کنند، اظهار داشت: نظام تامین مالی باید به استقبال شرکت های دانش بنیان برود. تلاش ما در وزارت اقتصاد این است که بتوانیم بوسیله خط ویژه ای که برای شرکت های دانش بنیان باز کرده ایم، مسیر تسهیلات دهی به این شرکتها را کوتاه و تسهیل نماییم و پیش شرط هایی که نظام تودرتوی اداری و بروکراسی کشور پیش پای شرکت های دانش بنیان قرار می دهد را آسان تر کرده و این شرکتها را تا حد ممکن سریع تر از این معبر عبور دهیم تا بتوانیم در تامین مالی آن نقشی که شایسته است را ایفا نماییم.
وی در ادامه با اعلان اینکه میزان تامین مالی شرکت های دانش بنیان با قابلیت و ظرفیت بالای این شرکتها سنخیتی ندارد، به مدیران شبکه بانکی سفارش کرد: اگر از انحراف منابع نگران نیستید و مطمئن هستید که منابع بانکی به تولید به هدف خوردن می کند برای تسهیلات دهی به دانش بنیان ها مسیر ویژه ای باز کنید.
وزیر امور اقتصاد و دارایی افزود: تا حالا قانون اجازه نمی داد که بانکها سرمایه گذاری مستقیم کنند، ولی قانون جهش تولید دانش بنیان به درستی این مسیر را باز کرد و ما خوشحالیم که یک بانک دولتی و یکی از بانکهای خصوصی دراین زمینه پیشگام شدند و این تاکید را برای سایر بانکها داریم که برای سال ۱۴۰۳ تعداد بیشتری از بانکها از این ظرفیت قانونی برای تامین مالی بخش های تولیدی بهره گیرند.
خاندوزی افزود: باتوجه به دوره رشد سریع و ظرفیت فوق العاده ای که در نخبگان، مخترعان و مبتکران وجود دارد، ظرفیت ها بسیار بالاتر است و امیدواریم با سایر سیاست های کنترلی که در عرصه نقدینگی و پل های پولی وجود دارد بتوانیم ظرفیت بالاتری را برای شرکت های دانش بنیان ایجاد نماییم.
وی اشاره کرد: کمک کردن بوسیله ابزارهای تامین مالی و زیرساخت های تامین مالی شرکتها می تواند برای کشور ارزآور باشد و شرکتها را به فاتح بازارهای صادراتی تبدیل کند، ضمن آنکه این شرکتها می توانند نیاز کشور را به محصولات دانش بنیان به حداقل برسانند؛ بدین جهت تامین مالی این شرکت های دانش بنیان از اولویت ها محسوب می شود.
منبع: شاه بلاگ
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب