یك مقام مسئول خبر داد؛
500 میلیون یورو برای پروژه های پیشران در نظر گرفته شد
شاه بلاگ: به گزارش شاه بلاگ، رئیس مرکز مدیریت طرح های کلان و پیشران معاونت علمی اظهار داشت: ۵۰۰ میلیون یورو برای پروژه های پیشران در نظر گرفته شده که بخشی از آن در اختیار قرار داده شده و بخشی از آن درحال اقدام است.
به گزارش شاه بلاگ به نقل از وزارت علوم، میثم فرج الهی، رئیس مرکز مدیریت طرح های کلان و پیشران معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری از سازمان پژوهش های علمی و صنعتی ایران بازدید نمود.
میثم فرج الهی، رئیس مرکز مدیریت طرح های کلان و پیشران معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری، در این جلسه با بیان اینکه سازمان پژوهش های علمی و صنعتی ایران یکی از پر سابقه ترین سازمان ها و نهادهای علم و فناوری در کشور است، اظهار داشت: چند مسیر برای همکاری معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری با سازمان پژوهش های علمی و صنعتی ایران وجود دارد که یکی از مهم ترین آنها می تواند همکاری در پروژه های پیشران باشد.
۵۰۰ میلیون یورو برای پروژه های پیشران در نظر گرفته شد
وی با بیان اینکه ۵۰۰ میلیون یورو برای پروژه های پیشران در نظر گرفته شده است اظهار داشت: بخشی از آن در اختیار قرار داده شده و بخشی از آن درحال اقدام است که با اجازه مقام معظم رهبری هزینه کردن آن در اختیار معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری باشد.
رئیس مرکز مدیریت طرح های کلان و پیشران معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری بیان نمود: ۴.۵ میلیارد یورو برای موضوعات علم و فناوری اختصاص یافته که نیم میلیارد یورو از آن در اختیار معاونت علمی و فناوری قرار گرفته است.
وی تصریح کرد: باید توجه داشت که این مبلغ تملکی است و باید متعلق به دولت باشد و نمی توان آنرا به صورت گرنت خرج کرد. در نهایت باید متعلق به حاکمیت یا نهادهای دولتی یا نهادهای نظامی حاکمیتی باشد. البته ۵۰ میلیون یورو از آن به جهاد دانشگاهی اختصاص دارد و در بودجه هم ذکر شده است.
طرح آب شیرین کن به صورت کامل به جهاد دانشگاهی واگذار شد
فرج الهی با بیان اینکه طرح آب شیرین کن به صورت کامل به جهاد دانشگاهی واگذار شده است، اظهار داشت: این در متن بودجه هم وجود دارد که مرکز ملی آب شیرین کن داخلی باید با این پول توسط جهاد دانشگاهی صورت گیرد. سازمان پژوهش های علمی و صنعتی ایران می تواند همکاری خوبی در زمینه فیلترها با جهاد دانشگاهی داشته باشد.
تصویب ۲۴ کلان پروژه با همکاری سازمان برنامه و بودجه
وی ضمن اشاره به تصویب ۲۴ کلان پروژه توسط معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری با همکاری سازمان برنامه و بودجه؛ اظهار داشت: این پروژه ها تملکی است و باید یک طرف بهره بردار حاکمیتی داشته باشد. بنابراین جلسات گوناگونی را به حضور بهره بردارها همچون جهاد کشاورزی و وزارت صمت و وزارت نیرو در سازمان برنامه داشتیم و در مورد آن توافق کردیم. سازمان برنامه پذیرفته که این مورد اولویت کشور است و آن نهاد هم پذیرفته که این مورد از اولویت های وی هست و حاضر است که این پول در آن بخش هزینه شود.
رئیس مرکز مدیریت طرح های کلان و پیشران معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری تصریح کرد: این ۴۵۰ میلیون یورو که باید در اختیار معاونت علمی و فناوری قرار بگیرد، پول دولت می باشد و ما فقط از آن برای این مشکلات استفاده می نماییم.
وی اظهار نمود: پروژه هایی مانند پالایشگاه های گیاهان دارویی، هماتیت مگنتی، فرآورده های معدنی و... جزو پروژه های پیشران هستند. به دنبال آن هستیم که به تدریج فراخوان این پروژه ها اعلام گردد و شرکت ها به آنها بپیوندند و پروژه ها صورت گیرد.
فرج الهی ضمن اشاره به ظرفیتهای سازمان پژوهش های علمی و صنعتی ایران، خاطرنشان کرد: با عنایت به توانمندی هایی که در سازمان پژوهش های علمی و صنعتی وجود دارد، این سازمان می تواند یکی از انتخابهای مطرح برای سرکنسرسیومی بعضی از این پروژه های پیشران باشد.
وی توضیح داد: برای بیشتر این پروژه ها بیشتر از ۲۰ تا ۳۰ میلیون دلار هزینه پیشبینی شده است و پروژه های چندجانبه و چند فناورانه هستند. اعتقاد ما اینست که برای انجام آن باید کنسرسیومی از شرکت ها تشکیل گردد و یک شرکت به تنهایی قادر به انجام آن نیست. یکی از مسائل بسیار مهمی که وجود دارد، مبحث سرکنسرسیوم و سازمان رهبری کننده این کنسرسیوم ها است. به نظر من جهاد دانشگاهی و سازمان پژوهش های علمی و صنعتی ایران می توانند در بعضی از این پروژه ها، لیدر، متولی و سرکنسرسیوم باشند.
رئیس مرکز مدیریت طرح های کلان و پیشران معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری یکی دیگر از مسیرهای همکاری معاونت علمی و سازمان پژوهش های علمی وصنعتی را «طرح های کلان ملی» عنوان نمود و اظهار داشت: متولی این طرح ها مرکز مدیریت طرح های کلان و پیشران است و با پول های معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری صورت می گیرد. ازاین رو نیازی به پول های تملکی پروژه های پیشران ندارد.
امکان مشارکت مالی با سازمان پژوهشها در طرح های کلان
وی اضافه کرد: هم اکنون منابع مالی برای بعضی از آنها موجود است و می توانیم چند طرح کلان ملی را تعریف نماییم. معاونت علمی و فناوری می تواند در بعضی از پروژه ها از نظر مالی با سازمان پژوهش های علمی و صنعتی ایران مشارکت کند.
وی تصریح کرد: ترجیح ما بر اینست که پولی که معاونت علمی و فناوری در این بخش هزینه می کند، سهمش به شرکتهای دانش بنیانی تعلق بگیرد که مقرر است همکار سازمان پژوهش های علمی و صنعتی شوند.
فرج الهی به ظرفیت همکاری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری با سازمان پژوهش های علمی صنعتی ایران در جشنواره خوارزمی اشاره نمود و اظهار داشت: حداقل همکاری اینست که ما از برندگان این جایزه حمایت نماییم. در صورت احتیاج به توسعه، تجاری سازی، امکانات، صادرات و.... ما می توانیم از آنها حمایت نماییم.
وی همینطور بیان کرد که در جشنواره خوارزمی میتوان از افرادی که می توانند بدون هزینه و زمان، مشکلی از کشور را حل کنند هم تقدیر شود.
رئیس مرکز مدیریت طرح های کلان و پیشران معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری در مورد اسناد توسعه فناوری ها در معاونت علمی و فناوری توضیح داد: سندهای توسعه فناوری در موضوع هایی مانند کوانتوم، هیدروژن، هوش مصنوعی و.. در معاونت علمی و فناوری وجود دارد و می توانیم در نوشتن راهبردهای این اسناد و مسیری که باید طی شود با سازمان پژوهش های علمی و صنعتی ایران همکاری داشته باشیم.
وی تصریح کرد: ما همه توانمان را خواهیم گذاشت که در پروژه هایی که نیاز کشور هستند و در سازمان پژوهش های علمی و صنعتی ایران انجام می گیرد، با پشتیبانی از شرکتهای دانش بنیان فعال در آن حوزه کمک نماییم تا پروژه ها تسریع شوند و به نتیجه برسند.
حسن زمانیان، معاون وزیر علوم و رئیس سازمان پژوهش های علمی و صنعتی ایران در این جلسه با اشاره به اینکه پژوهشکده های سازمان پژوهش های علمی و صنعتی ایران محصول محور هستند و باید در جهت حل مشکلات کشور فعالیت کنند، اظهار داشت: خیلی از پژوهشکده های این سازمان به صورت بین رشته ای فعالیت می نمایند.
راه اندازی دو پژوهشکده جدید در سازمان پژوهش ها
وی به راه اندازی دو پژوهشکده جدید شیمی دارویی و پژوهشکده اکتشاف و فراوری فلزات استراتژیک در این سازمان اشاره نمود و اظهار داشت: کار پژوهشکده شیمی دارویی ساخت داروهای خاص است و در زمینه ساخت داروهای بیماران مبتلا به سرطان، بیماری های خاص و همینطور داروی بیماران پروانه ای فعالیت می کند.
معاون وزیر علوم تصریح کرد: یکی از نخستین فعالیتهای پژوهشکده شیمی دارویی ساخت داروی هپارین است.
وی در مورد راه اندازی پژوهشکده اکتشاف و فراوری فلزات استراتژیک توضیح داد: خیلی از عناصر استراتژیک را در کشور خام فروشی می کنیم؛ چون که دانش فنی استحصال آنها در کشور وجود ندارد. بنابراین این پژوهشکده راه اندازی شده که به دانش فنی استحصال این عناصر دست یابیم.
زمانیان ضمن اشاره به خام فروشی عناصر استراتژیک در کشور اظهار داشت: عناصری مانند گالیوم، جرمنیوم و ایندیوم در صنعت الکترونیک استفاده بسیار زیادی دارن. این عناصر به صورت ناخالصی در شبکه سایر کانی ها وجود دارند و جهت استفاده باید خالص سازی شوند. ما این عناصر را به صورت خام می فروشیم و کشورهای خارجی پس از استحصال آنها را با ده ها برابر قیمت می فروشند.
وی با بیان اینکه اخیرا دو مرکز تحقیقاتی جدید در سازمان پژوهش های علمی و صنعتی ایران به راه افتاده است، اظهار داشت: یکی از آنها مرکز تحقیقات گرافن است. گرافن به خاطر داشتن خصوصیت های خاص حدود ۸۰ به کار می آید. شاید صدها مقاله در مورد گرافن توسط پژوهشگران کشور انتشار یافته باشد ولی تاکنون بر روی کاربردهای گرافن در کشور کاری انجام نشده است. بنابراین ما در سازمان پژوهش های علمی و صنعتی ایران آغاز به کار در این حوزه کردیم.
راه اندازی مرکز تحقیقات سوخت پاک هیدروژن
زمانیان در مورد راه اندازی مرکز تحقیقات سوخت پاک هیدروژن در این سازمان اظهار داشت: کشورهای زیادی در دنیا بر روی سوخت پاک هیدروژن سرمایه گزاری نموده اند و کشور ما به علت داشتن منابع هیدروکربنی فراوان در این حوزه مزیت دارد. بنابراین سازمان پژوهش های علمی و صنعتی ایران در این حوزه هم آغاز به فعالیت نموده است.
منبع: شاه بلاگ
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب