جلوگیری از زوال عقل با مصرف روزانه روغن زیتون
شاه بلاگ: به گزارش شاه بلاگ، یک قاشق غذاخوری روغن زیتون در روز می تواند مغز را از مبتلا شدن به زوال عقل حفظ کند.
به گزارش شاه بلاگ به نقل از ایسنا و به نقل از اس اف، یک مطالعه جدید نشان داده است که اضافه کردن روغن زیتون به برنامه غذایی به صورت منظم می تواند خطر مرگ و میر ناشی از زوال عقل را تا ۲۸ درصد کم کند.
محققان در بوستون اعتقاد دارند که این روغن می تواند نقش مهمی در سلامت مغز داشته باشد.
برپایه این تحقیق که یک ماده رایج در همه چیز از سس سالاد گرفته تا غذاهای سرخ شده را بررسی کرده، افزودن تنها نصف قاشق غذاخوری روغن زیتون در رژیم غذایی روزانه، امکان دارد بتواند خطر مرگ ناشی از زوال عقل را کم کند.
با عنایت به افزایش نرخ جهانی بیماری آلزایمر و سایر اشکال زوال عقل، این یافته ها می تواند قابل توجه باشد. این گروه پیشنهاد می کنند که یک سبک زندگی سالم امکان دارد به جلوگیری از زوال عقل یا کُند کردن پیشرفت این عارضه ناتوان کننده کمک نماید.
آن-جولی تسیه(Anne-Julie Tessier)، محقق فوق دکترا از دانشکده بهداشت عمومی چان در دانشگاه هاروارد می گوید: مطالعه ما دستورالعمل های غذایی با روغن های گیاهی مانند روغن زیتون را سفارش می کند و نشان داده است که این سفارش ها نه تنها به سلامت قلب کمک می کنند بلکه به صورت بالقوه سبب سلامت مغز هم می شوند.
انتخاب روغن زیتون به جای چربی هایی مانند مارگارین(عموم آنرا تحت عنوان کره گیاهی می شناسند) و سس مایونز تجاری یک انتخاب مطمئن است و امکان دارد خطر مبتلا شدن به زوال عقل کشنده را کم کند.
این نخستین مطالعه ای است که رابطه ی بین عادات غذایی و مرگ ناشی از زوال عقل را بررسی می کند. تیم تحقیقاتی پرسشنامه های غذایی و سوابق مرگ ومیر جمع آوری شده از بیشتر از ۹۰ هزار آمریکایی را در خلال سه دهه تحلیل و بررسی کردند. در این زمان، ۴۷۴۹ شرکت کننده به علت زوال عقل درگذشتند.
این مطالعه نشان داد افرادی که بیشتر از نصف قاشق غذاخوری روغن زیتون در روز مصرف می کنند، در مقایسه با افرادی که به ندرت یا هیچگاه آنرا مصرف کرده اند، ۲۸ درصد کمتر در معرض خطر مرگ ناشی از زوال عقل قرار دارند.
علاوه بر این، جایگزینی روزانه تنها یک قاشق چایخوری مارگارین یا سس مایونز با روغن زیتون، خطر مرگ ناشی از زوال عقل را هشت تا ۱۴ درصد می کاهد.
تحقیقات قبلی نشان داده است کسانی که به صورت منظم از روغن زیتون به جای چربی های فرآوری شده یا حیوانی استفاده می نمایند، به صورت کلی رژیم های غذایی سالم تری دارند.
با این وجود، دکتر تسیه اشاره نمود که ارتباط بین مصرف روغن زیتون و کاهش خطر مرگ ناشی از زوال عقل در این مطالعه، صرف نظر از کیفیت کلی رژیم غذایی ثابت باقی ماند. این نشان داده است که روغن زیتون امکان دارد خواص منحصر به فردی برای سلامت مغز داشته باشد.
تسیه در بیانیه رسانه ای خود توضیح داد: بعضی از ترکیبات آنتی اکسیدان موجود در روغن زیتون می توانند از سد خونی مغزی عبور کنند و به صورت بالقوه تاثیر مستقیمی بر مغز داشته باشند. همینطور این امکان وجود دارد که روغن زیتون با سودمندی بر سلامت قلب و عروق، تاثیر غیرمستقیم بر سلامت مغز داشته باشد.
مطالعات قبلی مصرف بیشتر روغن زیتون را با خطر کمتر بیماری قلبی مرتبط دانسته بودند و نشان دادند که استفاده از روغن زیتون بعنوان بخشی از الگوی رژیم غذایی مدیترانه ای به محافظت در مقابل زوال شناختی کمک می نماید.
دکتر تسیه تصریح کرد که باآنکه یافته های این مطالعه قابل توجه است، اما مشاهده ای هستند و بنابراین، رابطه علت و معلولی مستقیمی بین مصرف روغن زیتون و کاهش خطر زوال عقل کشنده را ثابت نمی کنند. وی تصریح کرد که تحقیقات بیشتر برای تایید این اثرات و تعیین مقدار بهینه مصرف روغن زیتون برای دستیابی به بیشترین فواید سلامتی باید صورت گیرد.
این یافته ها در نشست سالانه ی انجمن آمریکایی تغذیه به نام Nutrition ۲۰۲۳ در بوستون عرضه شد.
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب