نهنگ ها روزانه ۱۰ میلیون قطعه میکروپلاستیک می خورند!

نهنگ ها روزانه ۱۰ میلیون قطعه میکروپلاستیک می خورند! شاه بلاگ: به گزارش شاه بلاگ، مطالعات نشان می دهد که نهنگ ها روزانه ۱۰ میلیون قطعه میکروپلاستیک می خورند.


به گزارش شاه بلاگ به نقل از ایسنا و به نقل از فیز، دانشمندان دانشگاه "استنفورد" دریافتند که بزرگترین حیوانات زنده زمین، مقادیر زیادی از کوچکترین ذرات پلاستیک را می بلعند.
این مطالعه که در مجله "Nature Communications" انتشار یافته است، بر روی نهنگ های باله آبی و گوژپشت تمرکز داشته و مصرف قطعات پلاستیکی که از چند دانه شن کوچک تر هستند و معمولا میکروپلاستیک نامیده می شوند را در آنها مورد بررسی قرار داده است.
نویسندگان این مقاله داده های در ارتباط با غلظت میکروپلاستیک در سطح و اعماق آب های سواحل کالیفرنیا را با آمار دقیقی از جایی که صدها نهنگ حامل دستگاههای ردیاب برای جستجوی غذا بین سالهای ۲۰۱۰ تا ۲۰۱۹ در آن شنا می کردند، ترکیب کردند.
آنها دریافتند که نهنگ ها به صورت عمده ۵۰ تا ۲۵۰ متر زیر سطح آب تغذیه می کنند، عمقی که بالاترین غلظت میکروپلاستیک در آب های آزاد را دارد. نهنگ آبی که بزرگ ترین جانور این سیاره است، بیشترین پلاستیک را مصرف می کند. این پستاندار تقریبا ۱۰ میلیون قطعه پلاستیک مصرف می کند در حالیکه غذای آن متشکل از حیواناتی همچون میگو است.
متیو ساووکا(Matthew Savoca)، از نویسندگان این مطالعه و محقق فوق دکتری از لابراتوار دریایی هاپکینز در دانشگاه استفورد می گوید: این حیوانات نسبت به آنچه برپایه جثه بزرگ شان انتظار می رود در زنجیره غذایی پایین تر قرار دارند که سبب می شود آنها به مناطقی که پلاستیک در آب وجود دارد، نزدیک تر شوند.
نهنگ های گوژپشت که به طور عمده از ماهی هایی مانند شاه ماهی و آنچوی تغذیه می کنند، حدود ۲۰۰ هزار قطعه میکروپلاستیک در روز مصرف می کنند، در حالیکه آن دسته از نهنگ هایی که از سخت پوستانی معروف به کریل تغذیه می کنند، دستکم یک میلیون قطعه در روز می بلعند. نهنگ های باله آبی که هم از کریل و هم از ماهی تغذیه می کنند هم روزانه سه تا ۱۰ میلیون قطعه میکروپلاستیک می خورند. ساووکا می گوید که نرخ مصرف میکروپلاستیک در نهنگ هایی که در مناطق آلوده تر مانند دریای مدیترانه شنا می کنند از این هم بالاتر است.
نویسندگان این مقاله دریافتند که تقریبا تمام میکروپلاستیک هایی که نهنگ ها مصرف می کنند از طعمه هایشان وارد بدن آنها می شود و نه از حجم عظیمی از آب دریا که این نهنگ ها برای شکار دسته هایی از کریل و ماهی های کوچک می بلعند.
شیرل کاهانه راپورت(Shirel Kahane-Rapport)، سرپرست این تیم تحقیقاتی که بعنوان دانشجوی دکترا بر روی این تحقیق کار کرده است، می گوید: این یک کشف نگران کننده است چونکه نشان داده است که نهنگ ها امکان دارد مواد غذایی مورد نیاز برای رشد خویش را دریافت نکنند.
او اضافه کرد: ما به تحقیقات بیشتری نیاز داریم تا بفهمیم آیا کریل هایی که میکروپلاستیک مصرف می کنند روغن کمتری دارند یا خیر و آیا امکان دارد ماهی ها گوشت و چربی کمتری داشته باشند و همه آنها با خوردن میکروپلاستیک تصور کنند که سیر شده اند. اگر این فرضیه درست باشد، بدان معناست که هر بار تغذیه انرژی بر نهنگ امکان دارد کالری کمتری برای او فراهم آورد. هزینه ای که یک جانور به اندازه یک تریلر ۱۸چرخ نمی تواند از عهده آن بر بیاید.
کاهانه راپورت که در این حوزه فعالیت می کند، می گوید: اگر طعمه ها با مواد مغذی همراه نباشند، وقت آنها تلف می شود، چونکه آنها چیزی خورده اند که اساسا زباله است.
نگهبانان تغییرات محیطی
این تحقیقات مبتنی بر بیشتر از یک دهه جمع آوری و تحلیل و بررسی داده است که از راه آن محققان به سوالات به ظاهر ساده اما اساسی پاسخ داده اند، مانند این که نهنگ ها چقدر غذا می خورند، چگونه تغذیه می کنند، چرا تا یک اندازه مشخص بزرگ می شوند و قلب آنها تا چه حد آرام می تپد.
آنها از طیف وسیعی از فناوری ها، همچون پهپادها و دستگاههای مملو از سنسور معروف به برچسب های بیولوژیکی استفاده می نمایند و آنها را برای جمع آوری اطلاعات حرکتی و فیزیولوژیکی به نهنگ ها متصل می کند. آنها از قایق های تحقیقاتی کوچک هم استفاده می نمایند و پژواک هایی ایجاد می کنند که با استفاده از آن امواج صوتی برای ترسیم عمق و تراکم ماهی ها و کریل های نزدیک به محل تغذیه نهنگ ها مورد استفاده قرار می گیرد.
نهنگ ها در مصرف پلاستیک تنها نیستند. این آلودگی نخستین بار ۵۰ سال پیش در شبکه های غذایی دریایی گزارش شد و الان در دستکم ۱۰۰۰ گونه یافت شده است.
ساووکا می گوید: نگرانی منحصر به فرد در مورد نهنگ ها به این دلیل است که مقادیری تا این حد زیاد پلاستیک مصرف می کنند.
جرمی گلدبوگن(Goldbogen)، از نویسندگان این مطالعه می گوید: نهنگ های بی دندان برای تصفیه مقادیر زیادی از آب اقیانوس ها تکامل یافته اند، ازاین رو آنها نگهبانان تغییرات محیطی همچون آلودگی هایی مانند میکروپلاستیک ها هستند.
دانشمندان همچنان به بررسی این مورد خواهند پرداخت که چه بر سر میکروپلاستیک های بلعیده شده توسط نهنگ ها می آید.
کاهان راپورت می گوید: امکان دارد میکروپلاستیک ها دیواره های معده آنها را خراش دهد. می تواند وارد جریان خون شود، یا از بدن حیوان بیرون برود. ما هنوز نمی دانیم. از صفحات الک مانند درون دهان نهنگ ها برای توسعه سیستم های بهتر برای فیلتر کردن قطعات پلاستیکی و سایر مواد ناخواسته در محیط های صنعتی، مانند تصفیه خانه های فاضلاب الهام گرفته می شود.
گلدبوگن اظهار داشت: این نتایج جدید گام مهمی به سمت درک اثرات بالقوه شیمیایی و فیزیولوژیکی میکروپلاستیک ها بر نهنگ ها و سایر حیوانات بزرگی است که دارای این صفحات الک مانند هستند.




منبع:

1401/08/12
15:00:24
5.0 / 5
555
تگهای خبر: پهپاد , توسعه , دانش , دستگاه
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۲ بعلاوه ۵
شاهبلاگ

شاه بلاگ

وبلاگ عمومی

shahblog.ir - حقوق سایت شاه بلاگ محفوظ است