شکار گرداب ستارگان در فضا

شکار گرداب ستارگان در فضا شاه بلاگ: ناسا بتازگی در حساب کاربری تلسکوپ فضایی هابل در اینستاگرام تصویری با شکوه از یک کهکشان مارپیچی به نام ˮان جی سی 3631ˮ(NGC 3631) منتشر نموده است.


به گزارش شاه بلاگ به نقل از ایسنا، ناسا با انتشار تصویر این کهکشان مارپیچی نوشت: به کهکشان مارپیچی طرح بزرگ(یا ان جی سی ۳۶۳۱) که در فاصله ۵۳ سال نوری از ما و در صورت فلکی "خرس بزرگ" قرار دارد، نگاه کنید.
اگر با دقت به بازوهای مارپیچی کهکشان مارپیچی "ان جی سی ۳۶۳۱" نگاه کنید، می توانید خطوط غبار تاریک و مناطق درخشان محل تشکیل ستارگان را در امتداد قسمت داخلی بازوها مشاهده کنید.
شکل گیری ستاره در بازوهای مارپیچی شبیه به ترافیک بین ایالتی است. مانند اتومبیل هایی که در بزرگراه ها حرکت می کنند، ماده هایی که کندتر در قرص این کهکشان مارپیچی حرکت می کنند یک گلوگاه ایجاد می کنند و گاز و غبار ناشی از تولید ستارگان را در امتداد قسمت داخلی بازوهای مارپیچی خود متمرکز می کنند. این ترافیک ماده ای می تواند آن قدر متراکم شود که بصورت گرانشی فرو ریزد و ستاره های جدیدی بوجود آورد که این ستارگان در تصویر فوق به رنگ آبی-سفید روشن دیده می شوند.
"هابل" قوی ترین تلسکوپ جهان است و در سه دهه مشاهدات فضا، این تلسکوپ نگاه ما را به جهان تغییر داده است. این تلسکوپ یکی از مهم ترین ماموریت های کیهانی ناسا تا حالا بوده که به مدت ۳۲ سال درحال فعالیت است و ناسا امیدوار است سالهای بیشتری نیز فعالیت کند. این تلسکوپ سیارات فراخورشیدی، کهکشان های دور و ماده تاریک را مورد مطالعه قرار داد.
۲۵ دسامبر ۲۰۲۱، ناسا تلسکوپ قدرتمند دیگری موسوم به "جیمز وب" را که اغلب بعنوان جانشین "هابل" از آن یاد می شود، پرتاب کرد. "وب" اغلب بعنوان جانشین یا جایگزین "هابل" توصیف می شود، اما به رغم تعداد انگشت شماری مشکل در طول این سال ها، ابزارهای علمی "هابل" همچنان قوی هستند. نمی توان گفت "وب" جایگزین "هابل" خواهد شد، چونکه "هابل" همچنان درحال رصد کیهان است و ناسا امیدوار است تا چند سال دیگر، احیانا تا دهه ۲۰۳۰ نیز بتواند از آن استفاده نماید. "هابل" می تواند نورهای محدوده طول موج حدود ۲۰۰ نانومتر(nm) تا ۲.۴ میکرون را ببیند، در صورتیکه برد "وب" از حدود ۶۰۰ نانومتر تا ۲۸ میکرون است. گفتنی ست "وب" گرچه برای کاوش در طیف نور مادون قرمز طراحی شده، اما همچنان قادر خواهد بود قسمت قرمز/نارنجی طیف نور مرئی را نیز ببیند.




منبع:

1401/03/06
12:30:32
5.0 / 5
545
تگهای خبر: اینستاگرام , تولید , جهان , فضا
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۳ بعلاوه ۲
شاهبلاگ

شاه بلاگ

وبلاگ عمومی

shahblog.ir - حقوق سایت شاه بلاگ محفوظ است