تأثیر مخرب محصولات سفید کننده بر دندان ها
به گزارش شاه بلاگ محققان ˮدانشگاه تورنتوˮ در مطالعه اخیرشان از صدمه های زیاد محصولات رایج سفید کننده دندان اطلاع داده اند.
به گزارش شاه بلاگ به نقل از ایسنا و به نقل از سایتک دیلی، محققان کانادایی در این مطالعه که اخیراً در مجله "Nature Scientific Reports" انتشار یافته است، صدمه سلول های دندانی که به علت استفاده افراد از روش های سفید کننده دندان با ترکیب "کاربامید پروکساید"(carbamide peroxide) رخ داده را مورد ارزیابی قرار دادند.
محققان با بررسی این مورد دریافتند که تنها استفاده ۱۰ درصد از ژل کاربامید پروکساید بر روی دندان ها میزان پروتئین مینای دندان را تا ۵۰ درصد می کاهد.
"لارنت بوزک"(Laurent Bozec) استاد دانشکده دندانپزشکی دانشگاه تورنتو و رهبر این مطالعه در اینباره اظهار داشت: ما همیشه به مطالعه تاثیر سفید کننده های دندان مبتنی بر پروکساید بر ساختار دندان و ارتباط آنها با حساسیت علاقه مند بوده ایم. حال هم طی این مطالعه قصد داشتیم تاثیر آنها بر روی مینای دندان و مغز دندان را بیشتر درک نماییم.
بوزک پیش از این مطالعه هم به بررسی تأثیر استفاده از هیدروژن پروکساید در درمان کانال ریشه پرداخته بود و دریافته بود که این عمل سبب صدمه موضعی به کلاژن می شود. این نتایج سبب شد تا او به بررسی نحوه نفوذ پروکساید به مینای دندان و عاج دندان پیش از رسیدن به مغز دندان بپردازد تا دریابد که این مواد چه صدمه ای می تواند به این قسمت ها وارد کند.
مغز دندان یا پالپ(Pulp) به رگ ها و اعصاب دندان گفته می شود. به حفره مرکزی در تاج دندان، اتاق پالپ گفته می شود. مجرای ریشه دندان را هم کانال می نامند. در حالت عادی مغز دندان زنده و فعال است ولی پوسیدگی ها و آزردگی های رگ ها و عصب ها سبب درد و سرانجام مرگ مغز دندان می شود.
این مطالعه نشان داد که از دست دادن میزان پروتئین مینای دندان سبب نفوذ بیشتر ماده سفید کننده به مغز دندان می شود که این امر هم به افزایش مرگ سلول های مغز دندان منجر می شود.
محققان برای انجام آزمایش و اندازه گیری این موارد از یک محفظه پرفیوژن عاج داخلی استفاده کردند. محققان بعد از استفاده از کاربامید پروکساید با غلظت حدود ۳۵ درصد دریافتند که سلول های مغز دندان هنگام قرار گرفتن در معرض این ماده، زنده نمی مانند.
بوزک اضافه کرد: خیلی از محصولات سفید کننده دندان خانگی دارای غلظت بالایی از ژل پروکساید(به عنوان مثال غلظتی حدود ۳۵ درصد) هستند اما با این وجود اطلاعات کمی در مورد عملکرد آن در داخل دندانهای ما وجود دارد. من معتقدم این نخستین مطالعه ای است که در آن به بررسی اثرات سمی استفاده از مواد سفید کننده دندان پرداخته ایم. امیدواریم که افراد این مورد را درک کرده و اگر هم قصد استفاده از این محصولات را دارند مقدار کمی از انها را استفاده کنند.
در حالیکه استفاده از غلظت پایین تر پروکساید مانند پنج درصد برای سلول های دندانی کمتر مضر است اما مصرف کنندگان اغلب به علت اشتیاق برای مشاهده اثر فوری آن بر سفید کردن دندان ها غلظت بالای آنرا برای ترجیح می دهند.
منبع: shahblog.ir
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب