هسته درونی زمین رشدی نامتقارن دارد!

هسته درونی زمین رشدی نامتقارن دارد! به گزارش شاه بلاگ به نظر می آید امواج لرزه ای هنگام عبور از میان زمین به صورت افقی سه درصد سریع تر از زمانی حرکت می کنند که از یک قطب به قطب دیگر به صورت عمودی در حرکت هستند.


به گزارش شاه بلاگ به نقل از ایسنا و به نقل از ساینس آلرت، برپایه مدلهای جدید این احتمال وجود دارد که هسته ی جامد زمین به صورت نامتقارن درحال رشد کردن باشد و بخشی از آن که در اعماق زمین زیر دریای باندا اندونزی قرار دارد سریع تر از بخشی که زیر برزیل قرار دارد رشد کند.
زمانی سیاره ی ما هسته ی جامد نداشت و عمیق ترین نقاط آن برای میلیاردها سال حاوی انبوهی از مواد مذاب بودند تا وقتی که آهن مذاب آغاز به سرد شدن کرد. این بدان معناست که هسته ی زمین شامل مجموعی از آهن های متبلور است و زمانی که این بلورهای آهن بگونه ای مشخص درکنار هم قرار می گیرند این امکان را به امواج لرزه ای می دهند که در بعضی جهات با سرعت بیشتری حرکت کنند.
محققان با استفاده از مدل هایی که از نحوه ی قرارگیری این بلورها وجود دارد به توضیحی غیرمنتظره رسیده اند: هسته ی زمین به صورت نامتقارنی رشد می کند.
دانیل فراست(Daniel Frost) از دانشگاه برکلی کالفرنیا می گوید: ساده ترین مدلها کمی عجیب به نظر می رسند. بخش غربی با بخش شرقی فرق دارد و تنها توضیحی که برای این مورد وجود دارد این است که بخشی از هسته ی زمین سریع تر از بخش دیگر رشد می کند.
حفر کردن زمین تا هسته و بررسی آن غیر ممکن است و امواج لرزه ای و شبیه سازی های کامپیوتری تنها راه های بررسی علت این مورد هستند.
محققان با استفاده از مدلهای کامپیوتری مختلف که شامل ژئودینامیک و فیزیک مواد معدنی آهنی تحت فشار و دمای بالا بود به دنبال یافتن علت شکل گیری خاص هسته ی زمین هستند.
ساده ترین توضیح این است که هسته ی سیاره ما در خط استوا بخصوص در ضلع شرقی با سرعت بیشتری درحال رشد است.
نویسندگان این مقاله نتیجه گیری کرده اند که علت این مورد تفاوت در نرخ رشد است که کمترین آن ۴۰ درصد در قطب ها و بیشترین آن ۱۳۰ درصد در خط استوا در مقایسه با میانگین جهانی است.
نرخ رشد در خط استوا بین نیمکره ی های شرقی و غربی از ۱۰۰ تا ۱۶۰ درصد متغیر است.
این نرخ رشد نامتقارن سبب می شود بعضی از نقاط هسته ی زمین گرم تر باشند و در این نقاط بلورهای آهن سریع تر شکل می گیرند. جاذبه ی زمین این رشد بیش از حد را در هسته ی مذاب زمین به صورت یکسان توزیع می نماید تا شکل کروی هسته حفظ شود.
در نهایت به نقل از محققان جاذبه علت قرارگیری بلورهای آهن در امتداد محور چرخش زمین است و از آغاز شکل گیری زمین به همین صورت بوده است. این مدل نشان داده است که این رشد نامتقارن از زمان سرد شدن هسته ی زمین وجود داشته است و شعاع آن به صورت متوسط سالانه یک میلی متر رشد می کند.
اگر این مدل دقیق باشد بدان معناست که هسته ی جامد زمین پدیده ای حدودا جدید است که بین نیم میلیارد تا یک و نیم میلیارد سال پیش تشکیل شده است.
این مساله گیج کننده است چونکه میدان مغناطیسی زمین حداقل سه میلیارد سال قدمت دارد و تصور می شود این میدان مغناطیسی زمانی تشکیل شده است که مواد مذاب در هسته ی خارجی زمین در اثر گرمای حاصل از تبلور آهن در هسته ی داخلی به جوش آمده اند.
اگر هسته ی زمین جوان باشد ازاین رو میدان مغناطیسی زمین از ابتدا بگونه ای که ما فکر می کردیم تشکیل نشده است.
بعضی از دانشمندان معتقدند میدان مغناطیسی اولیه زمین ضعیف تر بوده و توسط عناصر سبک گداخته بوجود آمده است و با متبلور شدن این عناصر میدان مغناطیسی قوی تر شده است.
این تحقیقات در مجله ی Nature Geoscience به چاپ رسیده است.



1400/03/17
12:25:07
5.0 / 5
1305
تگهای خبر: جهان , دانش , كامپیوتر
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۷ بعلاوه ۵
شاهبلاگ

شاه بلاگ

وبلاگ عمومی

shahblog.ir - حقوق سایت شاه بلاگ محفوظ است