تولید باتری جدیدی از هوا كه از لیتیوم-یون بهتر است
شاه بلاگ: پژوهشگران موفق به ابداع یك باتری روی-هوا(Zinc-Air) شده اند كه می گویند از همه لحاظ نسبت به باتری های لیتیوم-یونی برتری دارد؛ چونكه ارزان تر، ایمن تر و دارای پایداری بیشتری است.
به گزارش شاه بلاگ به نقل از ایسنا و به نقل از آی ای، یک باتری جدید پا به عرصه وجود گذاشته و اخیرا به میدان آمده که گفته می شود بازی را تغییر می دهد. پژوهشگران می گویند این باتری جدید، ارزان تر، ایمن تر و ماندگارتر از باتری های لیتیوم یونی است.
این باتری جریان ترکیبی روی و هوا توسط یک شرکت کانادایی به نام "Zinc8" ساخته شده است. این شرکت ادعا می کند ظرفیت ذخیره سازی آن قابل انطباق است و این فقط یک حوزه است که این باتری جدید در آن عملکرد بهتری نسبت به باتری های لیتیوم یونی دارد.
با افزایش اندازه مخزن ذخیره سازی و حجم الکترولیت موجود در آن می توان ظرفیت آنرا بیشتر کرد. این کار اجازه می دهد تا کاهش هزینه قابل توجهی رخ دهد.
بدین ترتیب، یک ذخیره سازی هشت ساعته حدود ۲۵۰ دلار در ازای هر کیلو وات ساعت هزینه دارد و برای یک ذخیره سازی ۳۲ ساعته به ۱۰۰ دلار بر کیلو وات ساعت و برای ذخیره ۱۰۰ ساعتی به ۶۰ دلار بر کیلو وات ساعت می رسد. این در شرایطی است که باتری های لیتیوم-یون برای ذخیره سازی بیش از هشت ساعت حدود ۳۰۰ دلار در هر کیلو وات ساعت هزینه می تراشند.
"ران مک دونالد"، مدیر اجرایی "Zinc8" می گوید: بازار ما هشت ساعت ذخیره و بالاتر است و دلیل این امر آن است که هرچه ظرفیت ذخیره خودرا افزایش می دهید، هزینه کلی سیستم بسیار کاسته می شود.
روی-هوا مدت ها است که بعنوان شکل پیشرفته ذخیره انرژی شناخته می شود، اما از یک نقص اساسی رنج می برد و آن اینکه شاهد تشکیل روکش برآمده ای از روی بر الکترود به نام "دندریت" هستیم که موجب ایجاد اتصال و جریان کوتاه و عوارض دیگر می شود.
اما شرکت "Zinc8" راهی جهت استفاده از این نقص به سود خود کشف کرد.
"سیمون فن"، مدیر ارشد فناوری این شرکت اظهار داشت: اغلب تحقیقات مربوط به باتری روی-هوا روی یک الکترولیت متمرکز شده بود که بتواند تشکیل دندریت را از بین ببرد یا آنرا کم کند. ما یک رویکرد کاملاً متفاوت را اتخاذ کردیم و از دندریت ها بهره بردیم.
شرکت "Zinc8" فرآیندی را اختراع کرد که دندریت را از الکترود خارج می کند تا بتوان ذرات دندریت را به مخزن ذخیره انتقال داد.
هم اکنون این شرکت برنده جایزه نوآوری قدرت نیویورک (NYPA) شده است که چالشی برای یافتن فناوری های ذخیره سازی جدید است که بیش از هشت ساعت به طول بینجامند. این شرکت همین طور در حال همکاری با "NYPA" برای ساخت یک پروژه آزمایشی ۱۰۰ کیلو وات/۱ مگاوات ساعت است.
"فن" نتیجه گیری می کند: این کار، جنبه دوام طولانی مدت باتری ما را به نمایش می گذارد و همین طور داده های ما را تأیید می کند تا بتوانیم در خیلی از پروژه های آینده با این نهاد همکاری نماییم.
منبع: شاه بلاگ
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب