استاد دانشگاه علوم پزشكی شهید بهشتی:
اخبار فضای مجازی از كرونا را به سالمندان اعلام نكنیم
به گزارش شاه بلاگ عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشكی شهید بهشتی توجه به سلامت روان سالمندان با اقداماتی همچون ورزش، تغذیه مناسب و حفظ تعاملات اجتماعی با رعایت بهداشت فردی را ضروری دانست و اظهار داشت: اگر اطرافیان اخباری در فضای مجازی از شیوع ویروس كرونا را دنبال می كنند نباید محتوای آنرا به افراد مسن اعلام كنند.
دكتر جمال شمس متخصص روانپزشكی با اشاره به اینكه به افراد بالای ۶۵ سال سالمند گفته می شود، درباره بهداشت روان توضیح داد: بهداشت روان به معنای آن است كه شخص بهترین تطابق را با وضعیت اجتماعی محیط پیرامون خود داشته باشد.
وی افزود: منظور از تطابق، داشتن یك زندگی راحت و گرفتار نشدن به اضطراب، افسردگی و مشكلات خلقی است و به جهت اینكه یك فرد در وضعیت انطباق باشد باید هم از نظر روانی و هم از نظر جسمی شرایط مناسبی داشته باشد.
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشكی شهید بهشتی اضافه كرد: زمانی مانند امروز یك شرایط بحرانی به وجود می آید و شخص را از نظر روانی گرفتار نگرانی های بیش از اندازه می كند، وی گرفتار افسردگی و اضطراب می شود.
شمس به اثر منفی افسردگی و اضطراب بر سلامت روان و توانایی انطباق با محیط اشاره نمود و خاطرنشان كرد: افسردگی و اضطراب بر روابط بین فردی هم اثرگذار است و حتی فرد را از نظر جسمی مبتلا به اختلال می كند.
به گزارش دانشگاه علوم پزشكی شهید بهشتی، وی با یادآوری اینكه خیلی از افراد مسن از نظر جسمی در وضعیت كاملا مناسبی قرار ندارند، اظهار داشت: اضطراب و افسردگی غیرطبیعی می تواند سیستم ایمنی این افراد را مبتلا به اختلال كرده و آنان را مستعد مبتلا شدن به بیماری های جسمی كند.
این روانپزشك با اشاره به اینكه نگرانی به اندازه، در چنین شرایطی می تواند سبب توجه فرد به رعایت نكات بهداشتی شود، اظهار داشت: بنا بر این حد متعادلی از نگرانی می تواند به سلامت فرد كمك نماید اما اگر این نگرانی از حد بگذرد فرد را گرفتار مشكل می كند.
استاد دانشگاه علوم پزشكی شهید بهشتی با تاكید بر لزوم عدم ایجاد نگرانی بیش از اندازه برای افراد سالمند توسط اطرافیان و نزدیكان، خاطرنشان كرد: اطرافیان افراد مسن باید بدون ایجاد اضطراب و نگرانی اضافی، رعایت نكات بهداشتی را به آنان تذكر دهند.
شمس ورزش سبك، مستمر و مداوم، تغذیه مناسب و تعاملات اجتماعی با رعایت بهداشت فردی را همچون مهم ترین عوامل كمك به سلامت روان سالمندان عنوان نمود.
او همینطور به ایجاد نگرانی بیش از اندازه ازسوی برخی منابع در فضای مجازی اشاره نمود و اضافه كرد: اگر اطرافیان اینگونه اخبار را دنبال می كنند نباید محتوای آنرا به افراد مسن انتقال دهند.
این متخصص درباره افرادی كه تحت نظر روانپزشك دارو مصرف می كنند، توصیح داد: بعضی از بیماری ها در شرایط بحرانی امكان دارد برای مدت كوتاهی تشدید شوند، پیشنهاد می شود اگر فردی گرفتار این مساله شد چند روز تامل كنند و در مقدار و نحوه مصرف دارو هایشان تغییری ایجاد نكنند.
شمس اضافه كرد: افراد تلاش كنند با روش هایی مثل تن آرامیدگی و توجه به بهداشت خواب خویش را آرام كنند، اما اگر بهبودی در حالشان ایجاد نشد، ترجیحا بدون رجوع حضوری با پزشك خود مشورت كنند، در صورت ضرورت رجوع حضوری هم بهداشت فردی را رعایت كرده و از ازدحام در سالن های انتظار مراكز درمانی بپرهیزند.
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب